DUIKBEDRIJF DTS

Open dag Eemshaven: Mooie kick-off van samenwerking met Onderwaterscan

Diving Professionals 24/7

De Eemshaven bestaat 50 jaar. Ter gelegenheid daarvan werd zaterdag 10 juni een open dag georganiseerd waar van alles te beleven was en waar bedrijven de gelegenheid kregen zich te presenteren.

Wij hebben van deze gelegenheid gebruik gemaakt om de samenwerking die wij onlangs zijn aangegaan met Onderwaterscan concreet zichtbaar te maken. Dit was een groot succes. Er was veel belangstelling voor onze duik- en ROV demonstraties en we hebben diverse bezoekers mogen vertellen over de mogelijkheden die deze samenwerking beide partijen biedt. Duikbedrijf DTS en Onderwaterscan zijn beide zeer regelmatig actief in de Eemshaven (zie ook: Duikbedrijf Eemshaven) en vullen elkaar uitstekend aan op het gebied van onderwater werkzaamheden en inspecties. Net als DTS is ook Onderwaterscan met name actief in Groningen, Friesland en Drenthe en in de noordelijke havens zoals de Eemshaven, Lauwersoog en Harlingen.

Waarom kiezen we voor ondersteuning met ROV?

In de duikwereld en bij onderwaterwerkzaamheden wordt veiligheid een steeds belangrijker onderwerp. Duiken is immers nooit zonder gevaar. Hoewel een ROV een menselijke duiker nooit volledig zal kunnen vervangen – het heeft geen tastzin, geen beoordelingsvermogen en kan geen (reparatie)werkzaamheden verrichten of ingrijpen bij noodsituaties – het is wel een belangrijk hulpmiddel geworden bij onderwaterwerkzaamheden en inspecties.

Met een onderwaterdrone of ROV kunnen wij voorafgaand aan een duik de omgeving inspecteren op eventuele risicofactoren. Met sonar kan ver vooruit worden gekeken, waarbij het beeld ook nog eens haarscherp is!

Onderwater inspecties met ROV

Met een ROV zijn wij in staat om op plaatsen te komen die voor een duikteam niet bereikbaar zijn en is het een ideaal hulpmiddel om op een veilige manier onderwaterinspecties en tankinspecties uit te voeren. Ook kunnen met de apparatuur diverse metingen worden verricht, video opnamen worden gemaakt en monsters worden genomen. Een ander voordeel van het inzetten van een ROV is dat de scheepvaart vaak gewoon door kan gaan tijdens inspectie van bijvoorbeeld een sluis. Dus minder stremmingen!

Via de nauwe samenwerking met Onderwaterscan hebben wij de beschikking over diverse onderwaterdrones en ROV’s. Daarnaast heeft Onderwaterscan een vrachtwagen met niet alleen opslagruimte voor de apparatuur, maar ook een werkplaats en kantoor. Hierdoor is alles ter plaatse voor een volledige inspectie en kan het digitale rapport meteen worden gemaakt. Desgewenst kan een opdrachtgever of expert ter plaatse meekijken tijdens de inspectie.

 

Snel een duikteam en/ of ROV service nodig? Duikbedrijf DTS garandeert binnen 2 tot 3 uur een ervaren duikteam ter plaatse in geheel Nederland – 365 dagen per jaar, 24 uur per dag. In de drie noordelijke provincies zijn wij gemiddeld zelfs binnen 60 – 90 minuten op locatie.

Duikbedrijf DTS is gecertificeerd volgens VCA* 2017 6.0 en ISO 9001-2015.