DUIKBEDRIJF DTS

Duikbedrijf Nederland

Duik Professionals 24/7

Duikbedrijf Nederland

​De calamiteitendienst voor alle infrasectoren, gemeentelijke overheden en provinciale overheden binnen Nederland. Slimme, snelle en scherpe dienstverlening door heel Nederland waarbij de opdrachtgever centraal staat. 24 Uur per dag – 7 dagen per week – 365 dagen per jaar –
gegarandeerd binnen 3 uur een duikteam ter plaatse.

Duikbedrijf DTS is inshore actief in diverse bouw- en infrasectoren in heel Nederland. Opdrachtgevers zijn o.a:

 • Weg – en waterbouwers
 • Provinciën
 • Gemeenten
 • Waterschappen
 • Machinefabrieken
 • Architecten (landschapsarchitectuur, openbare ruimte)

Specialistisch duikwerk

De grootse expertise van DTS zit in de snelle actie. Wij verstaan de kunst om snel een duikteam ter plaatse te krijgen door heel Nederland. Als onafhankelijk duikbedrijf opereren wij als een ANWB langs de waterkant. Door middel van controle tijdens de uitvoering (werken in teamverband) realiseert DTS een optimaal resultaat. Onderwaterwerkzaamheden bestaan uit o.m. reparatie- en onderhoudswerkzaamheden, zoals betonwerken, onderwater lassen en branden, reinigingswerkzaamheden, aanbrengen van coatings, vrijmaken van waterwegen, bergingen, etc.

Meten is weten

Naast technisch advies m.b.t. onderwater werkzaamheden kan men bij DTS terecht voor diverse technische onderzoeken, inspecties en second opinions door heel Nederland. Wij bieden innovatieve duikoplossingen in de Nederlandse binnenwateren. Onze expertise wordt vaak ingezet rond:

 • Sluizen, gemalen, kades, damwanden, steigers, bodems, remmingwerken, kunstwerken
 • Scheepshellingen, scheepsdokken, funderingen en schepen
 • Rioleringssystemen
 • Tanks – reinwater tanks, (bio)gasinstallaties, etc.
 • Zwembaden

Kwaliteit

DTS beschikt over een innovatief kwaliteitsmanagement systeem. Daardoor hebben wij snel inzage waar welke duiker met welke expertise beschikbaar is binnen Nederland. DTS is ISO 9001 en VCA* gecertificeerd, waardoor we kwaliteit en veiligheid kunnen waarborgen voor onze opdrachtgevers. Wij voldoen aan de hoogste normen voor dienstverlening en veiligheid in Nederland. Onze ISO 9001-certificering garandeert consistente kwaliteit, voortdurende verbetering en klantgerichtheid. De VCA-certificering bevestigt ons streven naar veiligheid, gezondheid en milieubewustzijn. Kies voor DTS en draag bij aan een duurzame toekomst voor onze unieke Nederlandse waterwegen.

Maatwerk

DTS onderscheidt zich van andere (grote) duikbedrijven door haar klanten oplossingen op maat aan te bieden, binnen en buiten de calamiteiten service. Opdrachtgevers in heel Nederland kunnen rekenen op slimme, handige, onafhankelijke en snelle service door innovatieve oplossingen.

Lokale duikprofessionals

Binnen de calamiteitenservice in Nederland en vooral in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel, maken wij gebruik van professionele beroepsduikers die voldoen aan onze hoogste kwaliteitseisen en keuringen die gesteld worden binnen de Arbocatalogus Werken onder Overdruk. Ook het op orde hebben van zaken rond Milieuwetgeving, Vergunningen, Duikuitrusting en – onderhoud, Medische screening, Verzekeringen en administratieve verplichtingen staan hoog in het vaandel. Bij DTS staan we voor ongeëvenaarde kwaliteit en een onwrikbare toewijding aan onze klanten. Onze kernwaarden zijn diep verankerd in de manier waarop we zaken doen en ze vormen de drijvende kracht achter onze missie om de verwachtingen van onze klanten te overtreffen. Kortom: Veiligheid Voorop, Ongeëvenaarde Deskundigheid, Persoonlijke Aandacht, Milieubewustzijn en Partner willen zijn voor de klant door Heel Nederland.

Milieuvriendelijk duiken

Onlangs hebben wij geïnvesteerd in een ultramoderne aanhanger met geavanceerde duikapparatuur, inclusief camera’s. Hiermee zijn we in staat om met elektrische of Euro 5-6 voertuigen naar de binnensteden van Nederland te reizen. Onze inzet voor CO2-bewustzijn staat hoog op onze prioriteitenlijst. Met dit soort initiatieven streven we naar milieuvriendelijk duiken in de Nederlandse binnenwateren. Bij DTS geloven we dat het beschermen van onze planeet net zo belangrijk is als het verkennen van onze prachtige binnenwateren.

Duiken langs de Nederlandse kust

Duikbedrijf DTS is niet alleen actief in de binnenwateren maar ook langs de prachtige Nederlandse kustlijn. Met onze calamiteitenservice staan we altijd klaar om snel en effectief in actie te komen bij allerlei duikgerelateerde noodsituaties en voor het verlenen van diensten in alle Nederlandse kustgebieden, met een sterke aanwezigheid in de Noord-Nederlandse havens zoals Harlingen, Holwerd, Lauwersoog en de Eemshaven. Onze toewijding aan veiligheid, kwaliteit en milieu blijft consistent, ongeacht waar we werken. Profiteer van onze ervaring en expertise in een breed scala van situaties, van calamiteiten tot reguliere inspecties. Samen werken we aan het behoud van onze prachtige Nederlandse wateren en zorgen we voor een veilige en duurzame toekomst.

Onderhoud onder water

Bij DTS nemen we onze verantwoordelijkheid voor behoud en verbetering van de Nederlandse waterinfrastructuur serieus. We voeren een breed scala aan onderhoudswerkzaamheden uit langs Nederlandse sluizen, gemalen, kades, bruggen en meer. Onze expertise reikt verder dan alleen duiken. We hebben onze vakkundigheid bewezen in een verscheidenheid aan werkzaamheden, waaronder:

 • Betonwerken: We herstellen en onderhouden betonconstructies met precisie en bioeden
  duurzame oplossingen.
 • Las- en Brandwerken: Onze vakbekwame teams voeren las- en brandwerkzaamheden uit aan
  sluizen, gemalen, damwanden, steigers en meer.
 • Scheepsonderhoud: Wij bieden diverse onderhoudswerkzaamheden aan schepen zoals
  reinigingswerkzaamheden, het klaren van scheepsschroeven en (nood-) reparaties.
 • Havenwerkzaamheden: We bieden uitgebreide diensten voor scheepshellingen,
  scheepsdokken en funderingen.
 • Grondverzet: Ons team verzorgt grondverzet, kleinschalige baggerwerkzaamheden en
  installatie van pompen.
 • Hogedrukreiniging: We zorgen voor de reiniging van diverse structuren, van
  koelwaterinstallaties tot sluizen en kades.
 • Reparaties: We repareren en onderhouden een breed scala aan objecten, waaronder
  schepen, sluizen, sluisdrempels, funderingen en meer.
 • Constructies en Coatings: We brengen onderwaterconstructies en coatings aan om
  duurzaamheid te garanderen.
 • Epoxy- en Cementmortels: Onze specialisten verwerken en injecteren deze materialen voor
  structurele integriteit.
 • Montagewerkzaamheden: We zorgen voor de vakkundige montage van diverse constructies
  en componenten.
 • Rioolwerkzaamheden: Onze expertise strekt zich uit tot rioolreparaties en -onderhoud.
 • Beschoeiing reparaties: We herstellen en onderhouden beschoeiingen langs waterwegen.
 • Zwembad reparaties: We bieden gespecialiseerde reparaties voor zwembaden en
  aanverwante installaties.

Bij DTS zijn we trots op onze rol in het behoud van de Nederlandse waterinfrastructuur. Onze ervaren en gekwalificeerde teams streven naar duurzame oplossingen die bijdragen aan de veiligheid en efficiëntie van deze vitale systemen.

Betaalbaar duiken

Wij begrijpen het belang van betaalbare en efficiënte oplossingen voor onze Nederlandse klanten. Dankzij ons geavanceerde systeem weten we te allen tijde waar welke duiker beschikbaar is, met welke specifieke expertise. Dit stelt ons in staat om snel en doeltreffend in actie te komen, vooral wanneer het er echt op aan komt: bij melding via onze 24/7 calamiteitenservice. Onze organisatie is gestroomlijnd om maatwerk te bieden tegen eerlijke, betaalbare prijzen. We begrijpen dat snelle en effectieve dienstverlening van cruciaal belang is, maar we streven er ook naar om onze tarieven redelijk te houden voor onze klanten. Hierdoor kunt u altijd rekenen op kwaliteit, zonder dat u de kosten uit het oog verliest. Kies voor DTS en ontdek hoe we snel, efficiënt en betaalbaar kunnen bijdragen aan uw projecten en calamiteitensituaties.

Veilige duikpraktijken

Bij Duikbedrijf DTS ligt de focus altijd op veiligheid, voor zowel onze duikers als onze klanten. We hebben recent geïnvesteerd in geavanceerde hijsvoorzieningen om ervoor te zorgen dat we altijd paraat zijn om een duiker veilig uit het water te halen, zelfs in noodsituaties. Ons voortdurende streven naar verbetering omvat ook de toolbox-meetings, waarbij we de veiligheidscultuur binnen ons bedrijf voortdurend versterken. Dit betekent dat onze duikers niet alleen op papier gecertificeerd zijn, maar zich ook volledig ondersteund voelen binnen ons duikbedrijf.
Daarnaast doen we er alles aan om te zorgen dat onze duikers naar elke klus vertrekken met de juiste uitrusting en volledige informatie. We voorzien hen van veiligheidshesjes, uitgebreide instructieboekjes en passende kleding om hun comfort en veiligheid te waarborgen.

Bij DTS is veiligheid geen optie, maar een verplichting. We blijven toegewijd aan het creëren van een omgeving waarin onze duikers met vertrouwen kunnen werken en waarbij hun welzijn altijd voorop staat. DTS handhaaft de hoogste normen van veiligheid in Nederland.

Calamiteitenservice: 365 dagen per jaar, 24 uur per dag, 7 dagen per week!
Bel: 088-3652407

NIEUWS

UITGELICHT

Sprocket: Perfecte aanvulling op het gebied van staalwerk boven en onder de waterlijn

Bij onze onderwaterinspecties en reparatiewerkzaamheden komen wij veel staalwerk en staalconstructies tegen. Bruggen, sluizen, gemalen, kades – staal wordt zeer algemeen toegepast in de infra- en waterbouw en vergt uiteraard ook het nodige onderhoud…

Inspectie zinker Waterbedrijf Groningen

Waterbedrijf Groningen vermoedde een lekkage in een hoofdwaterleiding die onder het water ligt in de buurt van de Berlagebrug in Groningen. Er moest gedoken worden nabij een druk kruispunt in de vaarweg…

Inzet ROV bij sluis Gaarkeuken

Het was volop in de media, de stremming van de scheepvaart onlangs bij de sluis van Gaarkeuken. Duikbedrijf DTS werd opgeroepen om de volgende ochtend het object onderwater te traceren en te identificeren; een mooie gelegenheid om onze nieuwe ROV, oftewel onderwaterdrone, in te zetten…

Een weekje onderwater inspecteren

Op verzoek van de opdrachtgever Provincie Groningen heeft Duikbedrijf DTS afgelopen week een onderwaterinspectie uitgevoerd op het elektrisch aangedreven inspectieschip PW18. En dat is slechts één voorbeeld van inspecties…

Spoedklus in de Bataviahaven

In de Bataviahaven bij Lelystad, op slechts 100 meter van outletcentrum Bataviastad en vlak voor de replica van het 17e -eeuwse VOC schip de Batavia, lag eerder deze week het Duitse binnenvaartschip de Mai-W dat was vastgelopen doordat er touw in de schroef verwikkeld zat…

Aanvaring brug Schuilenburg

Onze calamiteitenservice is het paradepaardje van onze dienstverlening. In 2023 hebben wij in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe een gemiddelde aanrijtijd van 1 – 1,5 uur kunnen garanderen…

DTS Calamiteitendienst: altijd snel ter plaatse

Onze calamiteitenservice is het paradepaardje van onze dienstverlening. In 2023 hebben wij in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe een gemiddelde aanrijtijd van 1 – 1,5 uur kunnen garanderen…

Onafhankelijke inspectie van reinwatertanks

Een duikteam van DTS heeft onlangs, met behulp van een ROV, geassisteerd bij het inspecteren van een reinwatertank – in dit geval een sprinklertank. De tank bevat leidingwater dat bedoeld is…

Een jaar vol mijlpalen

Zo in de laatste dagen van december kijken wij terug op een jaar waarin we niet alleen aan tal van mooie klussen hebben mogen bijdragen – ook voor DTS als bedrijf zijn er belangrijke doelstellingen gehaald…

Duikbedrijf DTS is ‘thuis’ in de noordelijke zeehavens

De Eemshaven, Delfzijl, Lauwersoog, Holwerd en Harlingen zijn zeehavens in Noord-Nederland waar DTS regelmatig actief is. Regelmatig wordt een duikteam ingeschakeld om…

Duikbedrijf Overijssel

Onderwaterwerkzaamheden Overijssel

Onderhoud waterwegen Overijssel

Duikinspecties Overijssel

Sluisrenovaties Overijssel

Brugonderhoud Overijssel

Gemaalreparaties Overijssel

Onderzoek en inspecties waterinfrastructuur Overijssel

Duikbedrijf Kampen

Duikbedrijf Zwolle

Duikbedrijf Steenwijk

Duikbedrijf Giethoorn

Duikbedrijf Almelo

Duikbedrijf Deventer

Kadeherstel Overijssel

Onderwaterconstructies Overijssel

Duikteam Noord-Nederland

Spoedreparaties schepen Overijssel

Schoonmaak vijvers Overijssel

Bergingen waterwegen Overijssel

Onderwateronderhoud Overijssel

Onderzoek en inspecties waterinfrastructuur Overijssel

Duikbedrijf Kampen

Duikbedrijf Zwolle

Duikbedrijf Almelo

Duikbedrijf Deventer

Ademluchtwerkzaamheden Overijssel

 

Inspecties biogasinstallaties Overijssel

Reparaties afvalverwerkingsinstallaties Overijssel

Inspecties rioolwaterzuiveringsinstallaties Overijssel

Duikbedrijf mestkelders Overijssel

Duikbedrijf zuivelindustrie Overijssel

Onderwateradvies Overijssel

Kadeherstel Overijssel

Gecertificeerde duikdiensten Overijssel

Geavanceerde duikapparatuur Overijssel

Duikbedrijf Overijssel

 

Onderwaterwerkzaamheden Overijssel

Onderhoud waterwegen Overijssel

Duikinspecties Overijssel

Sluisrenovaties Overijssel

Brugonderhoud Overijssel

Gemaalreparaties Overijssel

Onderwaterconstructies Overijssel

Duikteam Noord-Nederland

Spoedreparaties schepen Overijssel

Schoonmaak vijvers Overijssel

Bergingen waterwegen Overijssel

Onderwateronderhoud Overijssel

 

Duikbedrijf Steenwijk

Duikbedrijf Giethoorn

Ademluchtwerkzaamheden Overijssel

Inspecties biogasinstallaties Overijssel

Reparaties afvalverwerkingsinstallaties Overijssel

Inspecties rioolwaterzuiveringsinstallaties Overijssel

Duikbedrijf mestkelders Overijssel

Duikbedrijf zuivelindustrie Overijssel

Onderwateradvies Overijssel

Gecertificeerde duikdiensten Overijssel

Geavanceerde duikapparatuur Overijssel