DUIKBEDRIJF DTS

Onafhankelijke inspectie van reinwatertanks

Diving Professionals 24/7

Een duikteam van DTS heeft onlangs, met behulp van een ROV, geassisteerd bij het inspecteren van een reinwatertank – in dit geval een sprinklertank. De tank bevat leidingwater dat bedoeld is om de sprinklerinstallatie in het bedrijf te voorzien van water ten tijde van brand.
De beoordelingstandaard van een dergelijke inspectie is afgeleid van de NFPA25. Daarbij worden het waterbassin en de bijbehorende installaties op de volgende punten gecontroleerd:

  • Is de bodem vrij van sediment?
  • Is het inwendig oppervlak vrij van putcorrosie, splinters of zijn er andere vormen van verslechtering?
  • Is het inwendige van de tank vrij van afval en vuil, en groei van algen of planten?
  • Is de inwendige coating intact?
  • Is de tankbodem boven vrij van deuken en/ of schades?
  • Is de liner nog intact?
  • Zijn er verwarmingselementen en zijn deze in goede conditie?
  • Is de antivortex plaat in goede conditie en wordt de doorlaat van de aanzuigleiding niet belemmerd?

Meten is weten
DTS levert technisch advies voor onderwater werkzaamheden, diverse technische onderzoeken, inspecties, bemonsteringen, metingen en second opinions.
Doordat wij werken in teamverband is er gedegen controle tijdens de uitvoering. Daardoor realiseert DTS een optimaal resultaat. De opdrachtgever krijgt daadwerkelijk waarvoor hij voor betaalt.

De bevindingen van dit soort inspecties leggen wij vast in een uitgebreide rapportage, ondersteund door foto’s en video opnames. Tijdens de inspectie kan een tank, bassin of kelder meteen door een duiker worden ontdaan van aanwezige objecten, sediment of andere zaken die de werking van de installatie kunnen bellemeren.

Inzet ROV
Als alternatief of ter aanvulling op een duikteam bestaat de mogelijkheid om een ROV (onderwaterdrone) in te zetten. Bijvoorbeeld wanneer er maar een klein mangat is of wanneer een moeilijk bereikbare ruimte moet worden geïnspecteerd. Een ROV kan echter geen werkzaamheden uitvoeren – wanddikte metingen, inwendige inspectie van (aanzuig)leidingen met een camera, bemonstering, opruim- en herstelwerkzaamheden zullen altijd door een duikteam worden gedaan.

Gegarandeerd onafhankelijk advies
Wanneer u uw installaties laat inspecteren wilt u er zeker van zijn dat úw belang wordt gediend, niet die van een installatiebedrijf of tankbouwer. DTS staat garant voor een deskundig, onafhankelijk technisch advies in begrijpelijke taal. Onze rapportages zijn uitsluitend is gebaseerd op de visuele waarnemingen en kennis van DTS.

Heeft u snel een gespecialiseerd duikteam nodig? Bel DTS: 088-365 24 07. Gegarandeerd binnen 3 uur een allround en ervaren duikteam ter plaatse in heel Nederland, in Noord-Nederland al binnen 1,5 uur. 365 dagen per jaar, 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Duikbedrijf DTS is gecertificeerd volgens VCA* 2017 6.0 en ISO 9001-2015