DUIKBEDRIJF DTS

Onderwater branden in de Eemshaven

Diving Professionals 24/7

Op een stormachtige middag werd ons duikteam door de firma Jongema uit Drachten naar de Eemshaven geroepen. Vlak naast de Carnival Jubilee, een cruiseschip uit de Meyer Werft te Papenburg wat momenteel in de haven wordt afgebouwd, lag een werkponton met een hijskraan erop. Het ponton maakte een beweging richting het schip. Om een aanvaring te voorkomen werd ervoor gekozen om het ponton te remmen met een van de spudpalen. Daardoor werd deze ankerpaal kromgebogen waardoor hij niet meer omhoog kon worden gehaald.

Onze duikers waren snel ter plaatse met een volledig uitgeruste materiaalwagen. Bijna al het materieel, zoals brandgereedschap, videoapparatuur en duikuitrustingen, werden in een schip geladen en naar het ponton gevaren.
In de spudpaal werden eerst gaten gebrand om ervoor te zorgen dat zich tijdens het branden geen zuurstof ophoopt in de buis. Vervolgens is de paal onder water doorgebrand zodat het bovenste deel door het daarvoor bestemde gat naar boven kon worden getakeld. Ook het resterende deel van de ankerpaal is door de duikers veiliggesteld.

Duikbedrijf DTS is meer dan alleen een calamiteitenteam. Ons toegewijde duikpersoneel beschikt over een brede expertise en staat klaar om een scala aan onderwaterdiensten te leveren. Of het nu gaat om inspecties en reparaties aan scheepsschroeven, het uitvoeren van constructiewerkzaamheden of het bergen van objecten – wij hebben de kennis, ervaring en het juiste materieel om elke uitdaging aan te gaan. Met een bewezen staat van dienst in de maritieme industrie werken we samen met rederijen, offshorebedrijven, havenautoriteiten en andere maritieme partners om projecten tot een succes te maken. Veiligheid, efficiëntie en milieubewustzijn staan altijd centraal in onze aanpak, en we streven ernaar om onze klanten keer op keer tevreden te stellen met 365- 24/7 dienstverlening rond de Wadden – zoals de Eemshaven, Delfzijl, Lauwersoog, Harlingen en Den Helder – en in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en delen van Overijssel.

Bij calamiteiten kunt u ons altijd bellen, 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar.
Bel 088-3652407 of mail naar info@duikbedrijfdts.nl voor meer informatie over onze dienstverlening in en rond het water.

Duikbedrijf DTS is gecertificeerd volgens VCA* 2017 6.0 en ISO 9001-2015