DUIKBEDRIJF DTS

Inspectie zinker Waterbedrijf Groningen

Diving Professionals 24/7

Waterbedrijf Groningen vermoedde een lekkage in een hoofdwaterleiding die onder het water ligt in de buurt van de Berlagebrug in Groningen. Er moest gedoken worden nabij een druk kruispunt in de vaarweg. Om de veiligheid van de duiker te waarborgen hebben we met inzet van een rib en schipper vaarwegbewaking uitgevoerd.

De duiker heeft in samenwerking met onze ROV de lekkage snel kunnen traceren. Het betrof een betonnen zinker van rond 500 waar een gat werd geconstateerd van circa 70 cm lang en 15-30 cm breed (zie sonar beeld). Het was dan ook niet verwonderlijk dat de duiker het koude water uit de leiding voelde stromen. We hebben de locatie bepaald en uitgemeten. Vervolgens hebben wij de gegevens overgedragen aan Waterbedrijf Groningen, intussen zijn de voorbereidingen in gang gezet om een nieuwe zinker onder het kanaal door te brengen.

Heeft u ook snel een duikteam en/ of ROV service nodig? Duikbedrijf DTS garandeert binnen 2 tot 3 uur een ervaren duikteam ter plaatse in geheel Nederland – 365 dagen per jaar, 24 uur per dag. In de drie noordelijke provincies zijn wij gemiddeld zelfs binnen 60 – 90 minuten op locatie.

Duikbedrijf DTS is gecertificeerd volgens VCA* 2017 6.0 en ISO 9001-2015