DUIKBEDRIJF DTS

Een weekje onderwater inspecteren

Diving Professionals 24/7

Op verzoek van de opdrachtgever Provincie Groningen heeft Duikbedrijf DTS afgelopen week een onderwaterinspectie uitgevoerd op het elektrisch aangedreven inspectieschip PW18. Dit schip wordt ingezet voor toezicht, handhaving en begeleiding van scheepvaart en evenementen op het water.

De inspectie had als voornaamste doel de staat van onderhoud van essentiële onderdelen van het schip visueel te beoordelen. Tijdens de inspectie hebben we een behoorlijk stuk bouwkleed uit de schroef en schroefas gesneden aan stuurboordzijde, waardoor deze niet meer vrij kon bewegen. Ook aan de bakboordzijde zat een stuk kleed.

En dat is slechts één voorbeeld van inspecties die wij regelmatig uitvoeren. Ook de rest van de week hebben onze duikers de nodige onderwaterinspecties uitgevoerd:

  • In Hillegom, Zuid-Holland, lag het vrachtschip Noveno aangemeerd. Hier hebben wij een schroef inspectie uitgevoerd en geconstateerd dat deze beschadigd was.
  • In de Eemshaven hebben we de boegschroef van containerschip Polar Rock geïnspecteerd, de bemanning had iets horen klapperen. Onze duikers constateerden dat de boegschroefroosters los zaten en hebben deze weer vastgedraaid.
  • In de haven van Lauwersoog hebben we de schroef geklaard van een Urkse viskotter. Zoals we vaak zien was er een stuk touw in verwikkeld geraakt.
  • Ook hebben we in Lauwersoog een inspectie uitgevoerd aan de drempel van de stormvloeddeuren van de Robbengatsluis en werkzaamheden uitgevoerd aan een vismigratieschuif.

Uiteraard is van al deze inspecties uitgebreid rapport opgemaakt, aangevuld met beeldmateriaal.
Als onafhankelijk adviseur levert DTS een deskundig technisch advies. Onze rapportages worden uitsluitend gebaseerd op waarnemingen en kennis van DTS. Door middel van controle tijdens de uitvoering realiseert DTS een optimaal resultaat.

DTS maakt gebruik van geavanceerde duikmaterialen en werkt uitsluitend samen met gecertificeerde duikers. Dit is gewaarborgd door het kwaliteitsmanagementsysteem van DTS. Verplichte registratie garandeert een strenge controle op legitimatie, certificering en gezondheidsverklaringen. Voor een duikploeg te water gaat wordt het Duikprofiel doorgenomen waarin zaken als Toolbox meeting en een Laatste Minuut Risico Analyse (LMRA) zijn opgenomen.

Heeft u een professioneel duikteam nodig voor een inspectie onder water of in een ruimte waar onafhankelijke ademhalingsbescherming noodzakelijk is? Bel DTS: 088-365 24 07. Gegarandeerd binnen 3 uur een allround en ervaren duikteam ter plaatse in heel Nederland, in Noord-Nederland al binnen 1,5 uur. 365 dagen per jaar, 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Duikbedrijf DTS is gecertificeerd volgens VCA* 2017 6.0 en ISO 9001-2015