DUIKBEDRIJF DTS

Een jaar vol mijlpalen

Diving Professionals 24/7

In de laatste dagen van december kijken wij terug op een jaar waarin we niet alleen aan tal van mooie klussen hebben mogen bijdragen – ook voor DTS als bedrijf zijn er belangrijke doelstellingen gehaald.

Voor Duikbedrijf DTS was 2023, het jaar na de overname, een jaar waarin we flinke stappen hebben gezet op het gebied van veiligheid, efficiëntie, duurzaamheid en continuïteit. We hebben diverse innovaties doorgevoerd en verbeteringen aangebracht.
Een overzicht:

  • Realisatie van een slimme hijsvoorziening. Deze hijsdavid kan op innovatieve wijze achter de materiaalwagen worden gekoppeld en langs de waterkant geplaatst. Met de drenkelingenkorf, gekeurd op factor 8, kan in geval van nood een duiker meteen uit het water worden getakeld.
  • Investering in een arsenaal aan hydraulisch gereedschap (kettingzagen, pompen, cirkelzagen etc). Door onze duikers te voorzien van goed materieel zijn zij in staat om onder water vrijwel alle voorkomende bouwkundige- en sloopwerkzaamheden te verrichten.
  • Peter van Regteren werd mede aandeelhouder van DTS. Duiker Peter van Regteren speelt al jarenlang een essentiële rol binnen DTS, zowel als duiker, duikploegleider en als algemeen medewerker. Ook is Peter OOO-deskundige (Opsporen Ontplofbare Oorlogsresten). Deze belangrijke ontwikkeling stelt ons in staat om nog beter te waarborgen dat onze calamiteitendienst te allen tijde beschikbaar is, dat er altijd een deskundige duikploeg paraat staat en dat ons materieel voortdurend in uitstekende technische staat verkeert.
  • We hebben het hele jaar door in de noordelijke provincies een aanrijtijd van 1 – 1,5 uur kunnen garanderen, ook wanneer er een vierde duiker nodig was.
  • Duurzame mobiliteit: door te investeren in een compleet uitgeruste aanhangwagen kunnen wij diep in de groene zones van de binnensteden komen. Bij calamiteiten en voor inspecties en reparaties aan sluizen en bruggen wordt de wagen regelmatig ingezet.
  • Inzet ROV als alternatief of ter aanvulling van een duikteam. Duiken is nooit zonder risico. Met een onderwaterdrone zijn wij in staat om de omgeving te verkennen voordat een duiker te water gaat. Ook kunnen inspecties worden uitgevoerd op plaatsen die niet of moeilijk bereikbaar zijn voor een duiker.

Continue monitoring op kwaliteit en veiligheid
Middels ons kwaliteitsmanagementsysteem hebben wij continue in beeld welke duiker over welke kwalificaties beschikt en wat de status is van onze duikapparatuur. Daardoor kunnen wij garanderen dat er altijd een volledig gekwalificeerd duikteam op locatie is en het materieel in perfecte staat van onderhoud verkeert.

Wij zien uit naar een nieuw jaar waarin we onze professionaliteit zullen blijven optimaliseren en onze expertise weer in mogen zetten in uitdagende klussen in en rond de Nederlandse wateren. Bel 088-3652407 of mail naar info@duikbedrijfdts.nl voor meer informatie over onze dienstverlening in en rond het water. DTS is 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar bereikbaar.

Duikbedrijf DTS is gecertificeerd volgens VCA* 2017 6.0 en ISO 9001-2015.