DUIKBEDRIJF DTS

Aanvaring brug Schuilenburg

Diving Professionals 24/7

Afgelopen zaterdagnacht werd de brug bij Schuilenburg (Friesland) geraakt door een 85 meter lang vrachtschip. Deze voer in volle vaart tegen het brugdek, met als gevolg dat de brug constructie behoorlijk werd beschadigd.

In opdracht van Heuvelman Ibis heeft een duikteam van DTS zondag diverse onderdelen van de brug van de bodem van het Prinses Margrietkanaal gehaald zodat de weg snel weer vrij was voor de scheepvaart. De brug zelf was niet meer bedienbaar en is dus volledig gestremd voor het wegverkeer. Verwacht wordt dat het herstel van de brug nog weken zal gaan duren.

Onderwater schade

Ook moest de eventuele schade onder water worden vastgesteld. In opdracht van Rijkswaterstaat zijn wij op donderdag terug gegaan naar Schuilenburg om in samenwerking met Heijmans een visuele onderwaterinspectie uit te voeren aan de funderingen van de brugpijlers. Momenteel wordt er hard gewerkt aan het klaarmaken van de video’s en onze rapportage, zodat de opdrachtgever deze aan hun inventarisatie toe kan voegen en verder kan met de herstelplannen.

Heeft u ook een duikteam nodig voor onderwater werkzaamheden, of snelle assistentie bij een calamiteit? Duikbedrijf DTS is 7 dagen per week, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar bereikbaar. Bel 088-365 24 07 of mail: info@duikbedrijfdts.nl

Duikbedrijf DTS is gecertificeerd volgens VCA* 2017 6.0 en ISO 9001-2015.