DUIKBEDRIJF DTS

Inspectie energiecentrale UMCG

Diving Professionals 24/7

Meestal opereren duikers in de diepte, maar soms ook op grote hoogte. Zo ook tijdens een inspectie van de vier grote schoorstenen van de energiecentrale van het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Voor deze inspectieklus werd door de opdrachtgever – bouwcombinatie BAM/ Trebbe Bouw – een duikteam van DTS ingeschakeld omdat de schoorstenen uitlaatgassen uitstoten. Het zou niet verantwoord zijn een dergelijke inspectie zonder adembescherming uit te voeren.

Voor dit soort werkzaamheden ben je als projectteam vanzelfsprekend erg kritisch op de veiligheidsaspecten. Er is dan ook een uitgebreid VGM plan opgesteld in samenwerking met de opdrachtgever en de kraanmaatschappij. Voorafgaand aan de inspectie is met het gehele team een toolbox meeting gehouden waarbij alle protocollen zijn doorlopen. Ook kwamen alle facetten voor het werken vanuit een manbak aan de orde – de inzet van een werkbak aan een hijskraan moet namelijk apart worden gemeld aan ISZW. Niets wordt aan het toeval overgelaten.

Onze duikers zijn vervolgens met een 45 meter hoge kraan naar boven gebracht en hebben de pijpen gecontroleerd op losse onderdelen en gebreken. Op de uiteinden werd loszittend plaatwerk geconstateerd. Deze hebben wij gedemonteerd zodat in een vervolgstadium kan worden bekeken hoe een en ander afgewerkt kan worden. Na inspectie hebben wij onze bevindingen gerapporteerd aan de opdrachtgever en het UMCG.

Vertrouw bij ademluchtwerkzaamheden op de vakkundige service van Duikbedrijf DTS

Voor het werken met adembescherming heeft u gekwalificeerde mensen nodig die beschikken over de juiste apparatuur. Onze duikers zijn goed opgeleid, volledig gecertificeerd en hebben jarenlang ervaring in de meest uiteenlopende situaties. Regelmatig worden zij ingezet voor inspecties en werkzaamheden in onder meer:

  • Biogasinstallaties
  • Rioolzuiveringsinstallaties
  • Afvalverwerkingsinstallaties
  • Agrarische bedrijven, mestkelders
  • Rioleringssystemen, stadsriolen
  • Zuivelindustrie, zuivelverwerkingsinstallaties

Daarnaast hebben wij de mogelijkheid om, als alternatief of ter aanvulling op de duiker, een ROV of onderwaterdrone in te zetten.

Heeft u snel een duikteam nodig bij een calamiteit waarbij onafhankelijke ademhalingsbescherming noodzakelijk is? Bel DTS: 088-365 24 07. Gegarandeerd binnen 3 uur een allround en ervaren duikteam ter plaatse in heel Nederland, in Noord-Nederland al binnen 1,5 uur. 365 dagen per jaar, 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Duikbedrijf DTS is gecertificeerd volgens VCA* 2017 6.0 en ISO 9001-2015