DUIKBEDRIJF DTS

Duikteam verlost Teddy tweemaal van staalkabels

Diving Professionals 24/7

De haven van Holwerd (of Holwert op z’n Fries), gelegen aan de Waddenzee, is vooral bekend vanwege de veerdienst van en naar Ameland. In de nacht van 25 op 26 juni werden wij echter via ons calamiteitennummer niet naar de veerboot maar naar een werkschip, de Teddy, geroepen. De hoofdschroef van het schip was vastgelopen doordat er een hoeveelheid staalkabel in verwikkeld was geraakt.

Aangezien onze duikbussen naast geavanceerde duikmaterialen voorzien kunnen worden van lucht en hydraulisch gereedschap kon het duikteam na inspectie de staalkabel meteen verwijderen met behulp van een luchtslijptol.

Blijkbaar was men tevreden met onze snelle service want in de middag van 15 juli belde opdrachtgever Veltman Marine Services opnieuw: Het schip lag wederom in Holwerd met een aanzienlijke hoeveelheid staalkabel in de schroef en rond de schroefas. Ons duikteam ging weer richting Friesland en was binnen 1,5 uur aanwezig om de schroef te klaren.
Wij willen Veltman, maar ook de schipper van de Teddy, bedanken voor het vertrouwen en de mooie samenwerking!

Uiteraard hebben wij rapport opgemaakt waarin de bevindingen zijn vastgelegd die we tijdens de inspectie – voor en na het verwijderen van de staalkabel – hebben geconstateerd. Zodoende heeft de eigenaar na het oplossen van de calamiteit altijd voldoende informatie over de staat van het schip voor eventueel verder onderzoek, onderhoud of noodzakelijke reparaties.

Duikbedrijf DTS is meer dan alleen een calamiteitenteam. Ons toegewijde duikpersoneel beschikt over een brede expertise en staat klaar om een scala aan onderwaterdiensten te leveren. Of het nu gaat om inspecties en reparaties aan scheepsschroeven, het uitvoeren van constructiewerkzaamheden of het bergen van objecten – wij hebben de kennis, ervaring en het juiste materieel om elke uitdaging aan te gaan. Met een bewezen staat van dienst in de maritieme industrie werken we samen met rederijen, offshorebedrijven, havenautoriteiten en andere maritieme partners om projecten tot een succes te maken. Veiligheid, efficiëntie en milieubewustzijn staan altijd centraal in onze aanpak, en we streven ernaar om onze klanten keer op keer tevreden te stellen met 365- 24/7 dienstverlening rond de Wadden en in provincies Groningen, Friesland, Drenthe en delen van Overijssel.

Duikbedrijf DTS is 7 dagen per week, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar bereikbaar. Bel 088-365 24 07 of mail: info@duikbedrijfdts.nl


Duikbedrijf DTS is gecertificeerd volgens VCA* 2017 6.0 en ISO 9001-2015.