DUIKBEDRIJF DTS

Duikbedrijf DTS is ‘thuis’ in de noordelijke zeehavens

Diving Professionals 24/7

De Eemshaven, Delfzijl, Lauwersoog, Holwerd en Harlingen zijn zeehavens in Noord-Nederland waar DTS regelmatig actief is. Niet alleen worden vanuit de noordelijke havens de veerverbindingen naar de Waddeneilanden onderhouden – in de havens worden allerlei goederen overgeslagen en met name de Eemshaven faciliteert diverse offshore projecten, onder meer t.b.v. de energietransitie. De havens dragen dan ook in belangrijke mate bij aan de economische ontwikkeling van Noord-Nederland. Ook bieden de havens en de industrieën die eraan zijn verbonden veel werkgelegenheid.

Regelmatig wordt een duikteam ingeschakeld om te assisteren bij een calamiteit, om een inspectie uit te voeren aan een schip of de infrastructuur onder water, en om (nood)reparaties en andere onderwaterwerkzaamheden te verrichten aan schepen, kades, damwanden, steigers, scheepsdokken en andere constructies in en onder water.

Wij zetten alleen goed opgeleide en volledig gecertificeerde duikers in die beschikken over de nodige expertise. Daarnaast zijn onze materiaalwagens zijn volledig uitgerust om alle denkbare constructiewerkzaamheden onder water te kunnen verrichten, zoals onderwaterlassen, branden, boren en zagen. Voor assistentie bij onderwaterinspecties bieden wij de mogelijkheid om een ROV (onderwaterdrone) in te zetten.

Doordat wij gevestigd zijn in de provincie Groningen en er ook in Friesland duikers voor ons actief zijn, is onze aanrijtijd naar de havens zeer kort; binnen 1,5 uur kunnen wij al met een volledig duikteam op locatie zijn (!) Vooral bij calamiteiten met schepen is het van groot belang deze snel op te lossen, aangezien de scheepvaart onder grote tijds- en prestatiedruk staat.

Doordat wij vaak in de havens aanwezig zijn hebben wij ruime expertise opgebouwd in de maritieme dienstverlening. De hoofdactiviteiten van ons uitgebreide haven servicepakket omvatten:

  • Scheeps- en bemanning services
  • Reparaties van staal en staalconstructies
  • Inspecteren en repareren van schepen
  • Klaren of polijsten van een schroef
  • Opsporen en verwijderen van maritieme aangroei en eindafwerking van schepen en constructie

Voor duikassistentie bij een calamiteit schakelt u onze 24-uursservice in. Bel: 088-365 24 07.
Wij zijn 365 dagen per jaar, 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

Duikbedrijf DTS is gecertificeerd volgens VCA* 2017 6.0 en ISO 9001-2015