DUIKBEDRIJF DTS

Vervangen rinketstang aan sluisdeur I te Gaarkeuken

Diving Professionals 24/7

Wanneer een schip tegen een sluisdeur vaart kan dat nog wel eens schade veroorzaken. Zo geschiedde ook in 2021 bij de sluis van Gaarkeuken in het Van Starckenborghkanaal, gelegen in de provincie Groningen nabij de grens met Friesland.

Door de aanvaring werd het hekwerk en de cilinderstoel geraakt, en daardoor 1 van de rinketstangen krom getrokken waardoor de schuif uiteraard niet meer volledig sloot. In opdracht van Heijmans (hoofd opdrachtgever was Rijkswaterstaat), werd de gehele schuif onder begeleiding van onze duikers omhoog gehesen. Op het droge is de oude constructie verwijderd en een nieuwe rinketconstructie geplaatst. Ook heeft het duikteam de sponningen schoon gespoten zodat eventueel vuil geen belemmering zou zijn bij het terugplaatsen.

Inzet nieuwe hijsvoorziening

Voor Duikbedrijf DTS was dit project tevens een pilot voor het gebruik van een nieuwe hijsvoorziening achter de duikbus. Sinds kort beschikt DTS over deze nieuwe hijsdavit met drenkelingenkorf, gekeurd op factor 8, waarmee in geval van nood een duiker uit het water getakeld kan worden. De hijsvoorziening kan op innovatieve wijze aan de duikbus worden gekoppeld

Een volwaardig duikteam snel ter plaatse

DTS levert onderwaterwerkzaamheden in heel Nederland en onderscheidt zich door bij calamiteiten binnen 3 uur een ervaren duikteam op locatie te hebben, in Noord Nederland vaak al binnen 1,5 uur of minder.

Heeft u ook een duikteam nodig voor onderwater werkzaamheden, of snelle assistentie bij een calamiteit? Duikbedrijf DTS is 7 dagen per week, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar bereikbaar. Bel 088-365 24 07 of mail: info@duikbedrijfdts.nl

Duikbedrijf DTS is gecertificeerd volgens VCA* 2017 6.0 en ISO 9001-2015.