DUIKBEDRIJF DTS

De 112-Groningen dag was een succes voor DTS

Diving Professionals 24/7

Op 1 juni j.l. was de 112-Groningen dag in Martiniplaza te Groningen. Een leuke dag waar diverse hulpdiensten vertegenwoordigd waren om zich aan het publiek te presenteren.
Maar ook voor de deelnemende partijen onderling was het een erg leuke dag; even persoonlijk bijpraten met samenwerkingspartners zoals Bergingsbedrijf Poort, Autobedrijf Dallinga, brandweer en Rijkswaterstaat in een ongedwongen sfeer is van grote waarde.

Wij hebben hier voor het eerst onze ROV aan de bezoekers gedemonstreerd. Dit viel bij veel kinderen in de smaak, die de gelegenheid kregen een poging te doen om met de grijper van de ROV een telefoon van de bodem van de container te vissen. Anderen vonden het spannend om eens te ervaren hoe het is om een duikhelm te dragen en via het radiosysteem te communiceren met vader en/ of moeder. Andersom gebeurde overigens ook 😉

Verdachte pakketjes
Het was mooi om zoveel jong (en ouder) talent deze dag even te kunnen laten proeven hoe mooi de duikindustrie is. Maar we kregen ook bezoek van verschillende partijen uit de drie-vier noordelijke provincies die samenwerkingsmogelijkheden voor de toekomst zien. Zo hebben wij een aantal douane functionarissen gesproken die geïnteresseerd zijn in samenwerking op het gebied van opsporing en het bergen van drugs en smokkelwaar, wat door criminelen aan en onder schepen wordt bevestigd. Dit is een steeds groter wordend probleem wat zich naar verwachting ook naar de noordelijke havens – zoals de Eemshaven, Lauwersoog, Harlingen en Delfzijl – zal verplaatsen.

Wij kunnen hier zeer zeker een rol van betekenis in spelen aangezien wij compleet uitgerust zijn voor dit soort werkzaamheden. Zowel onze duikers als de ROV kunnen worden ingezet; de ROV om zaken te detecteren en een duikteam om nader onderzoek te doen en zaken te verwijderen. Het mooie van een dergelijke aanpak is dat er geen goed zicht in het water hoeft te zijn, onze ROV is uitgerust met MultiBeam Sonar waarmee we haarscherp zaken kunnen waarnemen en vastleggen ter ondersteuning van de bewijsvoering.

Benieuwd hoe een duikteam en/ of ROV van DTS inzetbaar zijn voor uw vraagstuk? Wij informeren u graag over de mogelijkheden. Bel 088-3652407 of mail naar info@duikbedrijfdts.nl.

Duikbedrijf DTS is gecertificeerd volgens VCA* 2017 6.0 en ISO 9001-2015