DUIKBEDRIJF DTS

Duikbedrijf Noord-Holland

Duik Professionals 24/7

Duikbedrijf Drenthe

Noord-Holland biedt een unieke omgeving voor zowel recreatief als professioneel duiken. Van de ruige kustlijn bij Den Helder tot de binnenwateren van het IJsselmeer, zoals bij Hoorn, Enkhuizen en Volendam, is er volop werk voor gecertificeerde duikers. Als professioneel duikbedrijf voert DTS in Noord-Holland verschillende onderwaterwerkzaamheden uit, waarbij veiligheid, expertise en geavanceerde technologieën centraal staan.

Noord-Holland is een belangrijke duikprovincie. Aangezien de Koninklijke Marine in Den Helder is gevestigd bevinden er zich ook het Duikmedisch Centrum (DMC) en diverse duikopleidingen, waaronder de NDC waar beroepsduikers worden opgeleid. Middels een nauwkeurige registratie ons kwaliteitssysteem monitoren we continu over welke diploma’s en certificaten onze duikprofessionals beschikken en of zij medisch zijn goedgekeurd om dit zware beroep te kunnen en mogen uitoefenen. Onze duikers zijn niet alleen zeer ervaren maar ook goed opgeleid en NDC-CI gecertificeerd.

Duikinspecties en Onderwaterwerkzaamheden

Duikbedrijf DTS is gespecialiseerd in een breed scala aan onderwaterdiensten. Duikinspecties spelen een cruciale rol in het onderhoud van infrastructuren zoals kades, sluizen en bruggen. Deze inspecties zijn noodzakelijk om de integriteit van de onderwaterconstructies te waarborgen en eventuele schade op tijd te ontdekken. Dit kan variëren van visuele inspecties tot nauwkeurige metingen en uiteraard verzorgen wij van elke inspectie een uitgebreide rapportage, indien gewenst van foto- en/ of videomateriaal.

Naast traditionele duikactiviteiten wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van ROV-inspecties (Remotely Operated Vehicles). Een onderwaterdrone kan moeilijk toegankelijke of gevaarlijke plekken bereiken zonder dat een duiker zelf het water in hoeft te gaan. Aangezien onze ROV is uitgerust met Sonar Multibeam hebben wij zelfs in zeer troebel water goed beeld.

Naast duikinspecties worden er allerlei onderwaterwerkzaamheden uitgevoerd, zoals het onderwaterreparaties, onderwaterlassen, branden, boren en zagen, hogedruk reiniging en het vrijmaken van obstakels. Dit werk vraagt om gespecialiseerde kennis en gecertificeerde duikers die in de meest gevarieerde omstandigheden veilig kunnen opereren, of het nu gaat om de sterke stromingen bij de Afsluitdijk of de rustige wateren rondom Volendam.

Calamiteiten

In geval van nood, zoals incidenten met schepen of auto te water, staat Duikbedrijf DTS 24/7 paraat voor calamiteitenhulp. Dankzij onze expertise in de maritieme wereld en onze snelle respons (wij garanderen binnen 3 uur een duikteam op locatie te kunnen verzorgen binnen heel Nederland, in de Noordelijke provincies zijn wij binnen 1,5 uur ter plaatse) kunnen wij snel ingrijpen om schade te beperken en de situatie veilig te stellen.

Scheepvaart en Veiligheid

Voor de scheepvaart zijn professionele duikers van essentieel belang. Zij zorgen onder andere voor het inspecteren en reinigen van scheepsrompen, het verwijderen van touwen en netten uit schroeven en het uitvoeren van reparaties onder water. Dit alles gebeurt volgens strikte veiligheidseisen en certificeringen, waardoor zowel de scheepvaart als de omgeving veilig blijft en het scheepvaartverkeer geen onnodige vertragingen oploopt.

OOO-werkzaamheden

Enkele van onze duikers zijn gecertificeerd als OOO-deskundige voor het Opsporen van Ontplofbare Oorlogsresten. Zij beschikken over een uitgebreide kennis van munitie en hoe hiermee om te gaan. OOO-gecertificeerde duikers kunnen worden ingehuurd door bedrijven die bevoegd zijn om explosieven op te sporen, vanaf historisch vooronderzoek tot het veiligstellen voor het ruimen door de EOD (Explosieven Opruimingsdienst Defensie). Onze OOO deskundigen worden ingezet om, onder begeleiding van een Senior deskundige van de opdrachtgever, explosieven te lokaliseren, detecteren, (waar nodig laagsgewijs) te benaderen en te identificeren. Jaarlijks worden er door de EOD nog zo’n 2.500 explosieven uit de Tweede Wereldoorlog geruimd.

Duikers nodig in Noord-Holland?

Of het nu gaat om een duikinspectie van een sluizencomplex bij Den Helder, een ROV-inspectie bij de Afsluitdijk of onderwaterreparaties in de haven van Hoorn, DTS levert als professioneel duikbedrijf in Noord-Holland onmisbare diensten voor zowel de scheepvaart als de infrastructuur. Met onze gecertificeerde beroepsduikers, geavanceerde technologie en 24/7 beschikbaarheid voor calamiteiten, zijn wij de betrouwbare partner voor elk onderwaterproject in de regio.

Heeft u een professioneel duikbedrijf nodig in Noord-Holland voor onderwaterwerkzaamheden, inspecties, ademlucht werkzaamheden of opsporing en assistentie bij bergingen? Of moet er snel een duikteam komen voor assistentie bij een calamiteit? Bel dan: 088-3652407 of mail naar info@duikbedrijfdts.nl.

Duikbedrijf DTS is gecertificeerd volgens VCA* 2017 6.0 en ISO 9001-2015.

NIEUWS

UITGELICHT

DTS staat 24/7 paraat, ook tijdens de bouwvak vakantie

Dat wij ervoor staan dat wij 365 dagen per jaar, 24/7 bereikbaar zijn en garanderen dat in geval van calamiteit binnen enkele uren een duikteam op locatie kan zijn in heel Nederland, brengt met zich mee dat ons duikteam ook tijdens vakantieperiodes voor u klaar staat…

Schroef-roerweginspectie in Den Helder

Afgelopen week kregen we verzoek van een van onze opdrachtgevers om een schroef-roerweginspectie uit te gaan voeren aan een kraanschip die de volgende ochtend in de haven van Den Helder zou zijn aangemeerd….

Opsporen van explosieven bij de Waalbrug, Nijmegen

Onze OOO-deskundigen (Opsporen van Ontplofbare Oorlogsresten) werden ingeschakeld om een uitgebreid bodemonderzoek te doen. De werkzaamheden omvatten…

Duikers DTS blijven zich ontwikkelen

Voortdurend streven wij als duikbedrijf naar de beste kwaliteit in onze dienstverlening. Onlangs hebben een aantal van onze duikers hun kennis weer bijgespijkerd of nieuwe certificeringen behaald. Een overzicht…

DTS introduceert PIVOT ROV voor innovatieve onderwateroperaties

Met trots presenteren wij onze nieuwste aanwinst: de geavanceerde PIVOT ROV! Als pionier in de duiktechnologie zetten we met deze veelzijdige onderwaterdrone een belangrijke stap voorwaarts in het leveren van efficiënte en veilige onderwaterwerkzaamheden….

ISO 9001 en VCA* certificering DTS vernieuwd

Heeft u een gecertificeerd, compleet uitgerust duikbedrijf nodig? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Bel 088-3652407 of mail naar info@duikbedrijfdts.nl…

De 112-Groningen dag was een succes voor DTS

Op 1 juni j.l. was de 112-Groningen dag in Martiniplaza te Groningen. Een leuke dag waar diverse hulpdiensten vertegenwoordigd waren om zich aan het publiek te presenteren. Maar ook voor de deelnemende partijen onderling was het een erg leuke dag; even bijpraten…

Sprocket: Perfecte aanvulling op het gebied van staalwerk boven en onder de waterlijn

Bij onze onderwaterinspecties en reparatiewerkzaamheden komen wij veel staalwerk en staalconstructies tegen. Bruggen, sluizen, gemalen, kades – staal wordt zeer algemeen toegepast in de infra- en waterbouw en vergt uiteraard ook het nodige onderhoud…

Inspectie zinker Waterbedrijf Groningen

Waterbedrijf Groningen vermoedde een lekkage in een hoofdwaterleiding die onder het water ligt in de buurt van de Berlagebrug in Groningen. Er moest gedoken worden nabij een druk kruispunt in de vaarweg…

Inzet ROV bij sluis Gaarkeuken

Het was volop in de media, de stremming van de scheepvaart onlangs bij de sluis van Gaarkeuken. Duikbedrijf DTS werd opgeroepen om de volgende ochtend het object onderwater te traceren en te identificeren; een mooie gelegenheid om onze nieuwe ROV, oftewel onderwaterdrone, in te zetten…