Beschoeiing reparatie en waterbouwkundig herstel

Waterfront Brigade: slagvaardig én kostenbesparend

Inspecteren, detecteren, repareren en bewaken corrosie & afkalving van kwelwanden, doorvoeren en kruisverbindingen onderwater.

Maar ook boven de waterlijn de juiste partner; voor reparatie van stalen- en houten beschoeiing en het efficiënt inpakken van constructieve delen bij kunstwerken en overige waterbouwkundige doeleinden.

Beschoeiingen, vlonders en andere kunstwerken aan het water zijn door jarenlange blootstelling aan de elementen onderhevig aan erosie en (bio-)corrosie. De gevolgen kunnen ingrijpend zijn – u moet er toch niet aan denken dat uw tuin de sloot in zakt of dat een bouwwerk in het water stort.

11-beschoeiingreparatieHet laten repareren of vervangen is vaak een kostbare zaak en wordt daarom vaak uitgesteld. De DTS Waterfront Brigade biedt echter een goedkopere oplossing waarmee de technische levensduur met 5 tot 10 jaar kan worden verlengd.

Sealtaq Repair Filler
DTS Waterfront Brigade maakt gebruik van SEALTAQ Repair Filler van STOPAQ. Het is een visco-elastische waterstop filler die zich uitzet in het water. SEALTAQ RF is lucht-, water- en gasdicht, bestand tegen veel chemische stoffen en hitte én ook nog eens 100% milieuvriendelijk.

Door toepassing van SEALTAQ RF ontstaat een duurzame, milieuvriendelijke en betrouwbare afdichting die onderwater kan worden aangebracht, wat een enorme kostenbesparing oplevert ten opzicht van traditionele reparatiemethoden. Zo zijn er bijvoorbeeld geen uitgravingen vanaf de kade of oeverzijde nodig. De duikers van DTS Waterfront Brigade zijn speciaal opgeleid en gecertificeerd om met dit unieke materiaal te werken. Dit gebeurt uiteraard volgens hoge kwaliteitsnormen.

De methode

Allereerst wordt het hout onder hoge druk gereinigd en ontdaan van aanslag, mossen en dergelijke. De nodige reparaties worden gedaan, er wordt een dunne laag SEALTAQ RF aangebracht in alle gaten en kieren. Tegen de houten wanden worden Rockshield matten geniet – ook een SEALTAQ product, gemaakt van polyethyleen – waardoor de gerepareerde beschoeiing goed is beschermd en de eigenaar zich jarenlang geen enkele zorgen meer hoeft te maken over onderhoud.

Mogelijkheden
Met SEALTAQ RF kan in principe alles onder water gerepareerd. Denk bijvoorbeeld ook aan bruggen en steigers. Of wellicht is uw boothuis of woonboot toe aan degelijk, duurzaam onderhoud. Neem contact op met DTS Waterfront Brigade en vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Informatie filmpjes

Afgeronde projecten